Een maandje Nederland en de eerste dagen weer in T
Door: Ina
Blijf op de hoogte en volg Ina
22 Augustus 2011 | Verenigde Staten, Tampa
Eind juli weer op vertrouwde koude grond. Letterlijk en figuurlijk! Ik heb al die vier weken heimwee gehad naar het weer in Florida! De dagen dat ik buiten heb gezeten heb ik op een hand kunnen tellen geloof ik. Maar goed voor de rest heb ik me prima vermaakt, voornamelijk uit mijn koffer geleefd en de kas van het openbaar vervoer gespekt! Het was even wennen om weer in ons huis in Zeewolde te zijn. Het was natuurlijk heerlijk om onze kinderen en kleinkind, ouders, familie en vrienden te zien en bij te kletsen. Ik heb samen met Els de nieuwe school al even van binnen kunnen bewonderen, wauw wat wordt dat mooi! Jammer dat ik er niet ben als het helemaal klaar is!
En natuurlijk heb ik ontzettend genoten van onze prachtige kleindochter Elin die op 4 augustus geboren is. Wat duurden die laatste weken voor de geboorte lang…. en wat zijn Ellis, Maarten en Hichelle blij met dit mooie kleine meisje (en wij natuurlijk met hen). Ik ben er heel veel geweest de afgelopen weken en heb heel wat foto’s gemaakt. Paul is nu, de laatste week, ook in Nederland, wilde meteen door naar Assen en heeft dus ook meteen zijn kleindochter kunnen bewonderen. Samen heben we nog even zoveel mogelijk genoten van onze familie. De laatste week zouden we op de motor gaan rondtoeren, maar het weer hè….. zucht, dus zijn we op pad geweest met de oldtimer van de buurman, ook leuk. Gelukkig verbeterde het weer daarna, zodat we alsnog de laatste dagen op de motor konden.
We hebben de Zeewolder Nacht ook nog even mee kunnen maken, erg gezellig en natuurlijk kom je dan ook weer heel wat bekenden tegen. De laatste dag ga ben ik nog even langs geweest op school om alle kinderen en collega’s te zien en vrijdag zijn we weer op het vliegtuig richting Tampa gestapt en daar hadden we beide gelukkig ook zin in. Het zal weer even wennen zijn, vooral de warmte en het weer met skype moeten doen. We zullen iedereen weer missen, maar al heel snel komen Thijs, Bente en Marije en een paar weken later Anne Marie en Monica logeren en kunnen we weer bijkletsen en Tampa en omgeving laten zien!
Ik vond het heerlijk om iedereen weer te zien en te spreken maar het voelt ook goed om weer terug te gaan.
Een goed e en rustige vlucht gehad die keurig op tijd was. Onderweg nog even denken of ik niets was vergeten en ja natuurlijk, het stuk wat ik in Zeewolde had gemaakt voor op het blog. Gelukkig is Bente thuis zodat die dat even op kan sturen, dat scheelt weer werk!
En……. Nu weer terug in een warm en vochtig Tampa. Lekkere regenluchten toen we aankwamen, maar we hebben geen regenbui gehad. We zijn opgehaald door Ted en Diane, wat erg fijn was. Het voelt goed om hier weer te zijn. Meteen al een gezellige avond bij hen en heerlijke nasimaaltijd met de andere Nederlanders. We zijn lekker verwend met wijn en zelfs een fles champagne ter ere van ons nieuwe kleinkind. En we waren niet eens zo moe, in het vliegtuig nog een paar kleine knippertjes gedaan) en hebben onze bedtijd nog kunnen rekken tot 11 uur ’s avonds (in Nederlandse tijd 5 uur ’s morgens) Dus ja Anne Marie, ik kan het nog steeds en Paul dus ook) Daarna het bed ingerold en lekker geslapen tot ongeveer 8 uur zaterdagochtend……. Hopelijk nu geen last meer van een jetlag!
Onze eerste dag bestond uit de koffers uitpakken, boodschappen doen en een beetje in huis rommelen. Paul heeft een paar weken geleden een motor gekocht, dus die heb ik ook even uitgebreid bewonderd. Inmiddels is het erg donker geworden en staan er weer een paar pittige onweersbuien( volgens de buienradar) aan te komen. Verder is het een heerlijke warme dag geweest…..
Zondag meteen op de motor weggeweest, heerlijk weer om een ommetje te maken. Zwemspullen mee en we zijn via een omweg op Anna Maria Island beland. Even gedobberd in zeer warm zeewater en op het strand in de zon gelegen, maar dat werd al snel te warm. In de schaduw was het even wat lekkerder. Maandag, vandaag dus, neemt het leven z’n normale gangetje. Paul is weer aan het werk en ik heb me in het zweet gewerkt. Het zwembad ook nog maar even ingedoken. Wat een vervelend leven hier……
De eerste hurricane zit er ook aan te komen en zweeft nu ergens boven Jamaica. Volgens de laatste computerberekeningen zal “Irene” donderdag langs de oostkust gaan, aan land komen in South Carolina en bij ons alleen flink veel wind veroorzaken, maar we houden het in de gaten. Nu is het nog een cathegorie 1, maar als het nergens land op z’n weg tegenkomt kan ze gemakkelijk veel sterker worden! Spannend is het in ieder geval wel…
22 Augustus 2011 - 19:15
Anja De Buuf Van 10:
Nou dat is snel weer terug! Allereerst van harte met jullie kleindochter!
Echt weer een mooi wereldwondertje. Hoop dat alles goed is gegaan. Maar jammer dat we elkaar niet even "langer" hebben gesproken.
Maar blijven jullie volgen! Have fun en nogmaals opa en oma, van harte.
En Maarten en je meisjes, van harte~!
Greetzzz -
22 Augustus 2011 - 19:35
Fam. Steeman:
Wat fijn weer even iets van jullie te horen!!! Het was supergezellig dat je hier was, Ina.
Nogmaals gefeliciteerd met jullie prachtige kleindochter.
Liefs, Roy, Jolanda en Milan -
22 Augustus 2011 - 19:50
Jacqueline Tijsen:
Zo sta je nog bij me aan de kraam lekkere ,party sticks, te kopen en nu alweer terug in dat verre Tampa! Maar ontzettend leuk om je weer even gezien en gesproken te hebben,Ina!!!En leuk om jullie prachtige kleindochter te bewonderen. Nogmaals gefeliciteerd!Ook wij blijven jullie volgen!!! Groetjes uit Zeewolde -
23 Augustus 2011 - 07:27
Marjon:
Gefeliciteerd met jullie kleindochter! Leuk dat jullie er zo van genieten. Mooie foto's ook weer.
Ik ben je niet tegengekomen hier in Nederland, je mag blij zijn dat je hier niet meer bent, want het regent alweer! -
23 Augustus 2011 - 13:32
Addy :
Jeetje, zo kom ik je tegen bij de Etos en zo zit je al weer ver weg. En wat een weer bij jullie...
De school is inderdaad heel mooi. Ik bewonder hem tot nog toe alleen van buiten, ben ook heel benieuwd naar de binnenkant.
Groetjes uit Zeewolde, Addy -
24 Augustus 2011 - 01:39
Corina:
Prachtig kleinkind, stoere motor en alweer gewéldige klompjes!
Leuk te lezen dat jullie het fijn hebben gehad ondanks de natte zomer.
Laatste nieuws hier is dan Nona vervroegd de overstap maakt naar jaar 6 en dus eind januari 2012 al naar het voortgezet onderwijs gaat.
Ze had qua leeftijd naar groep 5 gekund toen we hier aankwamen maar ik dacht dat een half jaartje extra het wat makkelijker voor haar zou maken.
Inmiddels is gebleken dat ze het zo goed doet dat we denken dat het beter is zo.
Nona heeft er erg veel zin in en ik denk dat de uitdaging haar goed zal doen.
Hoop dat Irene jullie deur voorbij gaat en zo niet.... foto's!
xx -
24 Augustus 2011 - 08:32
Rixt:
Volgend voorjaar kom ik je "nieuwe" bank uitproberen :)