Week 25 en 26: 1- 14 sept 2011
Door: Ina
Blijf op de hoogte en volg Ina
14 September 2011 | Verenigde Staten, Tampa
Hoera, vanaf begin september kunnen we naar Cuba vliegen rechtstreeks vanaf Tampa. Ik heb nog niet kunnen uitvogelen of die vluchten alleen gelden voor Cubanen die even hun familie kunnen bezoeken of dat het ook geldt voor ons niet Amerikanen. Maar dat ga ik binnenkort nog wel even uitvogelen! Een weekje Cuba lijkt me wel wat. Helaas……… het is (nu nog) alleen voor Cubanen, ben benieuwd of dit nog wordt veranderd op den duur!
We hadden een lang weekend vanwege Labour Day, dat is net zoiets als 1 mei in Europa. En het was prachtig weer dus zijn we er zaterdag maar op uit getrokken op de motor met Ted en Diane. Paul had een route uitgezet richting ‘Sleepy Hollow’. Een motorcafe/restaurant ergens bij Flower City, een 3 uur rijden ten noorden van hier. Daar hebben we lekker geluncht met heel wat andere bikers. Een mooie rit over kleine weggetjes door het bos en langs de kust. A white tailed deer met jong gezien langs de weg en wat kraanvogels, maar dat was ook helaas het enige. Geen spat regen gehad onderweg en de terugweg was het erg warm, een hete wind en dan regelmatig stilstaan voor de stoplichten maakte het er niet beter op. Peentjes zweten!
Zondag hebben we heerlijk Indonesisch gegeten bij T en D, samen met twee andere vrouwen die hier wonen. en maandag een tijd doorgebracht bij het zwembad, ons kleurtje bijwerken. Hum, dat was zeker nodig!
Ook hebben we hier in Tampa te maken gehad met de resten van tropische storm Lee, die over New Orleans is heen geraasd en daar voor flinke overstromingen heeft gezorgd. Wij hebben nu vandaag (maandag 5 sept) en morgen ook veel regen, onweer en gusty winds, zoals ze hier zeggen. Verder is onze tv van de leg, ineens storing, dat zal wel met het onweer te maken hebben. Ook de computer heeft daar last van, dus geen mail en internet vandaag. Lekker rustig.
Woensdag hebben we maar weer eens een Bayshore wandeling gemaakt, het was bewolkt dus een uitstekende dag om te lopen. De dolfijnen waren er weer aan het jagen op vis, dus we hebben weer regelmatig stilgestaan om ze te volgen.
De hele week staat in teken van 9-11. Op tv is er op iedere zender wel een documentaire en heel veel ooggetuigen verslagen. Heel erg indrukwekkend. Vrijdagochtend was er op Mac Dill een ceremonie en vrijdagmiddag was er een vlag ceremonie op Bayshore Boulevard van alle coalitiepartners die hier vertegenwoordigd zijn. Paul moest o.a. dus ook vlaggen. Dit vlaggen zou 2 uur duren, maar vanwege een knetterende onweersbui die na een uur al losbarstte, was het snel afgelopen.
Zaterdag 10 sept. zaten we om half 8 ’s morgens al weer op de motor. Eerst een tochtje gereden met 6 motoren: Australië, Frankrijk, Denemarken, Duitsland en Nederland waren vertegenwoordigd. Om half 11 moesten we bij het Memorial Hospital zijn, vanwege een memorial ride voor 9-11. Heel veel motorrijders hadden zich daar verzameld om gezamenlijk naar Riverview, zo’n 10 mijl verderop, te rijden voor een barbecue. Heel indrukwekkend, ik denk dat er zeker zo’n 3 a 400 motoren waren, waarvan het overgrote deel Harley’s. Op het filmpje is een klein deel van de stoet te zien, wij waren aan de vroege kant en er stonden een poos later heel wat motoren achter ons. Op een andere locatie hadden zich ook motoren verzameld en deze sloten zich bij ons aan. Op een van de foto’s is een man te zien die een groot kruis op wieltjes met zich mee trekt eerst de ene kant op en even later kwam ie weer terug, onze Guardian Angel vandaag? Rond 11uur vertrokken we dus inderdaad richting Riverview. Helaas werd de route niet afgezet door politie, waardoor de hele groep werd verbrokkeld door alle verkeerslichten. Maar het zorgde toch wel voor een brok in mijn keel, zoveel mensen en motoren bij elkaar. We zijn naar een festiviteitenterrein gereden en hadden toch wel iets anders verwacht van een barbeque. Nou helaas geen barbecue maar allerlei tentjes waar je prullaria kon kopen en wat kon eten en drinken …… hamburgers, hete honden, bier, diët coke, enz. Echt gezellig was het er niet, al was het met ons clubje wel leuk. En toen het ook nog begon te regenen (het was de hele ochtend al aan het dreigen in de verte) hebben we het hele ‘event’ maar voor gezien gehouden en zodra het droog was zijn we op de motor gestapt en terug naar Tampa gereden. ’s Avonds lekker op ’t balkon gezeten, garnalen gegeten en gedronken met Ted en Diane. We waren helemaal gaar!
Zondag 9-11 natuurlijk gekeken naar de herdenking op Ground Zero. ’s Middags naar het strand van St Pete’s Beach, daar zijn we al een poosje niet meer geweest. Heerlijk in de zon gelegen, boekje mee…… wat kun je je nog meer wensen om een zondagmiddag door te brengen.
Dinsdag 13 september (iedere tweede dinsdag van de maand) weer eens een Coalition Wifes Coffee Morning. Het was voor mij al weer even geleden dat ik er een had meegemaakt. Veel nieuwe vrouwen uit heel veel landen en errug gezellig. Veel lekkere dingen, veel vrouwen nemen iets mee voor bij de koffie …. eh, ik ben er maar ver vandaan gebleven, veel te verleidelijk! Het was een echt kippenhok, al die vrouwen (dit keer zo’n 30) bij elkaar. Niet iedereen spreekt even goed Engels en met een hoop gekakel op de achtergrond was het niet altijd gemakkelijk elkaar te verstaan, laat staan te begrijpen. Maar goed, ik heb me prima vermaakt en de ochtend is omgevlogen.
Dat was het zo ongeveer weer voor nu!
16 September 2011 - 19:51
Laura:
Balen dat je de oversteek nog niet kunt maken. Dan heb je toch nog iets om naar uit te zien. Echt super Cuba, maar dat had je al begerepn uit onze verhalen. En eehhh een week is echt te kort hoor.