Week 31 en 32
Door: Ina
Blijf op de hoogte en volg Ina
31 Oktober 2011 | Verenigde Staten, Tampa
In de laatste week met de kids zijn we wat dagjes weg geweest en natuurlijk moest er nog flink geshopt worden. Nou, een aantal Tampa Malls hebben een goede week gedraaid volgens mij. Er zijn heel wat schoenen, broeken en shirts de koffer in meegegaan naar Nederland! Donderdag heeft Paul de drie meegenomen naar Hillsborough River voor een kano toer tussen de alligators en schildpadden. Ze hebben een prachtige dag gehad. Ik ben niet mee geweest, heb ooit al eens vermeld dat het me net te ver gaat in zo’n klein wankel bootje tussen die dieren! Ik had gehoord dat er alleen maar kleine alligators te zien waren, nou de foto’s die ze genomen hebben bewijzen het tegendeel, ze hebben een enorme gezien van zeker drie meter! Zie foto! Nee een airboat was voor mij spannend genoeg! Ik heb me thuis prima vermaakt, een dagje vrij zeg maar.
Paul heeft Thijs meegenomen naar een ijshockey wedstrijd van de Tampa Bay Lightning en ze hebben een prima avond gehad. En ze hebben nog gewonnen ook!
Verder zijn we nog een dag naar het strand geweest, het was heerlijk weer, maar de Golf was al flink afgekoeld, mede vanwege de koude nachten en heeft nu ongeveer de temperatuur van het zeewater van de Noordzee in de zomer. Maar het zonnen op het strand was heerlijk. (en schelpen zoeken ook!)
Vrijdagavond zijn we met z’n allen uit eten geweest vanwege de verjaardag van Thijs en Bente. Heerlijk gegeten en coctails gedronken bij Bahama Breeze, hier in Tampa aan de baai.. Daarna hebben we het spul afgezet bij de International Mall, waar ook ’s avonds het een en ander te doen is. Ze hebben een prima avond gehad, al mocht Thijs een bar niet binnen vanwege zijn ‘Florida’ kostuum (korte broek, shirt en sneakers) Jammer, maar ze hebben zich wel vermaakt geloof ik.
Zaterdag was het al weer tijd om Thijs (op zijn verjaardag) op het vliegveld af te leveren, de lange reis terug naar Nederland. ’t Zou leuk zijn als de stewardessen hem extra zouden verwennen, maar ik geloof dat dat niet gebeurd is. De meiden hadden nog twee dagen en ze wilden deze graag doorbrengen bij het zwembad. Beetje bijbruinen en genieten van de service op het pool deck! Duur, maar mmm, wel lekker! En er moesten natuurlijk nog wat laatste dingetjes gekocht worden.
Maandag was het tijd om ook Marije en Bente uit te zwaaien, snik, snik. De logeerpartij zat er al weer op. De dames konden ternauwernood de koffer dichtkrijgen. Maar afijn, alles is meegegaan en ze hadden geen overgewicht! Ze hebben een prima vlucht gehad, mede doordat Marije stoelen met wat meer beenruimte had geregeld. Ze gaan hard sparen om volgend jaar deze kant weer op te komen (Thijs ook), maar dan willen ze van hieruit ook dit grote land in! Het zou leuk zijn om ze hier volgend jaar weer te zien! Ik ben bij thuiskomst vanuit het vliegveld maar meteen gaan schoonmaken, wassen en opruimen en alles is nu weer klaar voor de volgende gasten die maandag aankomen. Druk programma, maar wel ontzettend leuk. Ik verheug me erg op het volgende bezoek, want het is ineens wel erg akelig stil in huis! Volgende week, als Anne Marie en Monica hier zijn gaan we eerst wat dagtochtjes doen (er is een air show in het weekend op Mac Dill) en de laatste week ook naar de Keys met z’n drieën, Paul moet werken en gaat niet mee. Hopelijk is dan de orkaan voorbij die sinds gisteren weer op de loer ligt. Nu ter hoogte van Honduras, er wordt verwacht dat deze naar het noordoosten gaat en over de Keys of er net onder langs scheert. We wachten af….. het blijft spannend, iedere keer weer! Inmiddels is, wat er overbleef van orkaan Rina, over het zuiden van Florida getrokken, veel regen, onweer en wat wind, dat is alles wat er van over was. Laten we hopen dat dit de laatste was!
De temperatuur en zeker de vochtigheidsgraad is hier nu flink gedaald. De ochtenden zijn koel, zo’n 15C en daarna loopt de temperatuur op naar gemiddeld zo’n 26 a 28C. Heerlijk weer om ’s morgens te lopen en om ’s middags te zwemmen! In de avond moet je nu vaak zelfs een vestje aantrekken op het balkon. De onweer- en regenbuien behoren tot het verleden, heel ander weer dus! En nog steeds veel beter dan in ons kikkerlandje! Nee, wij verlangen echt niet naar de Nederlandse herfst …………. In the Rocky Mountains is de eerste sneeuw al weer gevallen, dus ook in Amerika wordt het duidelijk kouder. Maar wij zitten vééééél zuidelijker, dus geen sneeuw hier!
Halloween is hier nu in volle gang en veel huizen zijn versierd met allerlei lugubere dingen, geraamtes, grafstenen, spoken, spinnen en al meer van die enge dingen ………… dat vooral die kleine kinderen er geen nachtmerries van krijgen! Ook ik doe daar natuurlijk aan mee en heb spinnen en pompoenlampjes buiten hangen. 31 Okt is de avond dat de kinderen langs de deuren komen ’Trick or Treat’. Vergelijkbaar met St Maarten bij ons. Hopelijk komen er veel kinderen aan de deur en het is de bedoeling dat je zelf ook verkleed aan de deur komt, je kunt wel raden (Panta Rhei Collega’s) hoe ik ga …….. heb mezelf al een zwarte pruik aangeschaft en een rood met zwarte cape, een zwarte jurk heb ik zelf nog wel! Op tv wordt er ook veel aandacht aan besteed en je kunt hier in de buurt allerlei ‘haunted’ sites bezoeken met gids. Waar je waarschijnlijk de schrik van je leven krijgt in het donker, brrrrr! Wordt vervolgd in het volgende verslag.
Natuurlijk heb ik ook de opening van onze nieuwe school gevolgd op uitzending gemist van TV Flevoland. Wauw wel drie keer heb ik het bekeken en ik wilde dat ik zelf even om het hoekje had kunnen kijken, maar ja het ligt net iets te ver uit de route. Wel wens ik iedereen, collega’s, kinderen en ouders van Panta Rhei een prachtige tijd op deze nieuwe school. Ik ben benieuwd naar de eerste verhalen!
Inmiddels is in Nederland de klok een uur achteruit gegaan, hier nog niet dus het tijdverschil is nu nog 5 uur. Dat scheelt weer een uurtje! Volgende week gaat dat bij ons gebeuren dus vanaf 6 november is het weer 6 uur tijdverschil.
Op dit moment zitten onze volgende logees in het vliegtuig richting Philadelphia. Daar ligt nu sneeuw. Er Is toch wel een aardig pak witte nattigheid gevallen. Wel heel erg vroeg dit jaar. Hier regent het nu en het is zo’n 20 c. Gelukkig is het vanavond droog met Trick or Treat………